Een goed voornemen is het halve werk

11 januari 2019

Een goed voornemen is het halve werk

Veel mensen nemen zich voor om het in het nieuwe jaar helemaal anders te doen. Het kan zijn dat je als werknemer of werkgever meer van betekenis wilt zijn of dat je je organisatie bevlogener wilt maken. Allemaal mooie gedachten, maar we vallen snel terug in oude gewoonten en werkpatronen. Gedrag aanpassen lukt nog wel, maar houden we onze goede voornemens ook lang vol? Vaak niet. Daar is een reden voor: we kennen de onderliggende behoefte niet.

Behoeftes zijn sterker dan goede voornemens. Je voornemen is misschien dat je vriendelijker wilt zijn voor je collega’s, maar de onderliggende behoefte ziet er anders uit. Het kan zijn dat je onvriendelijk doet, omdat je teveel werkdruk ervaart. Dan is het je behoefte om een lagere werkdruk te hebben.

Verleg je focus van je voornemen naar je behoefte. Die is krachtiger om vast te houden en makkelijker om vol te houden.

Het herkennen van je behoefte

Soms is het lastig om erachter te komen wat je behoefte werkelijk is. Je voelt dat er wat moet veranderen, maar je weet niet goed wat of hoe. Het Eerste Huis kan je daarbij helpen. Alles wat wij doen, sluit aan op de essentie van mensen, teams en organisaties. Daar gaan we naar op zoek, samen. Dat is waar de doorbraken ontstaan. Intenties vanuit essentie zijn krachtiger dan ieder ander voornemen dat niet verbonden is met je kern.

Hieronder kun je inspiratie halen uit onze aanpakken die je kunnen helpen om jouw goede voornemens te vervullen. Neem gerust contact met ons op als je er zelf niet uitkomt. Wij zijn er voor je als je een persoonlijke advies nodig hebt.

Onze aanpakken

Theory U

Met Theory U buig je complexe vraagstukken om naar wezenlijke veranderingen. Je benadert je vraagstuk op meerdere niveaus van betrokkenheid; het gaat om méér dan enkel ‘het probleem oplossen’. Je werkt vanuit een verbinding met jezelf, met anderen en met alle aspecten die met de vraag samenhangen. Het proces bewerkstelligt een verdieping van het bewustzijn van alle betrokkenen. Met deze aanpak ga je verder dan het denken en handelen alleen. Het komt voort uit intuïtief weten, co-creatie en collectieve wijsheid. Juist dát deel is essentieel voor fundamentele verandering en duurzame oplossingen.
meer>

Vraag de Theory U Whitepaper aan

Embodied Leadership

Embodied Leadership is het versterken van je persoonlijk leiderschap via de intelligentie van je lichaam. Het lichaam heeft een eigen wijsheid. Het geeft ongefilterde, directe informatie over wat relevant is en wat niet, over de dynamiek in een groep en over te nemen beslissingen. Je kunt leren om je optimaal af te stemmen op deze informatiebron. Vervolgens kan je deze kennis bewust inzetten bij de begeleiding mensen, in jezelf of binnen de organisatie waarin je werkt.
Meer >

Leren Manifesteren

Wil jij iets realiseren waar je al lang mee rondloopt? Of heb je een heldere visie, maar weet je niet hoe je het kunt realiseren? Tijdens de workshop ‘Leren Manifesteren’ leer je in drie dagen je ideeën om te zetten in resultaat en dromen in werkelijkheid. Te midden van een inspirerende, natuurrijke omgeving biedt het Eerste Huis je een heldere en praktische methode om je verlangens, gedachten en ideeën in lijn te brengen met je handelingen.
Meer >

Implementeren van Zelfsturing

Zelforganisatie is, naast heelheid en evolutionair doel, één van de drie doorbraken van cyane organisaties. Het is een radicaal andere manier van werken dan we gewend zijn van traditionele organisatiestructuren en doet een heel ander beroep op mensen en hun organisatie. Niet alleen de structuur zorgt dat het werkt. Bij zelfsturing werken alle medewerkers IN én AAN de organisatie. Dit hangt samen met een cultuur van vertrouwen en openheid. Gestructureerde Zelforganisatie borgt een aanpak waarin ruimte is voor wat mensen doen, hoe ze het doen en wie ze daarin zijn.
Meer >

Transformational Presence

Transformational Presence gaat over het niveau van bewustzijn waarin je leeft. Het is de manier waarop je bent afgestemd op wie je in essentie bent en op wat je doel is in je leven. Het brengt je in contact met een groter bewustzijn en met het potentieel van het moment. Met Transformational Presence breng je het grootste en mooiste in een mens naar boven, in verbinding met de energie die nodig is om veranderingen te laten plaatsvinden.
Meer >

Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry (AI) is gebaseerd op het sociaal constructionisme. Er is niet één vaststaande werkelijkheid, de werkelijkheid is wat iedereen ziet en beschrijft. AI werkt met de kracht van verhalen: door verhalen te delen van wat goed is gegaan, worden alle partijen betrokken met positieve aandacht. Dat geeft inspiratie voor verandering: juist door onze houding en taal te richten van wat slecht is naar wat goed gaat, vindt direct al een verandering plaats. AI gebruikt deze positieve basis om op te bouwen: kijk naar de kansen en mogelijkheden.
Meer >

Art of Hosting

Art of Hosting bestaat uit verschillende krachtige methoden. Daarmee creëer je een omgeving waarbinnen je ruimte en vertrouwen geeft en ontvangt (hosting). Je roept de collectieve intelligentie van grote groepen op en nodigt daarmee iedereen uit tot deelname aan de verandering. Vanuit co-creatie ontstaan er nieuwe inzichten en innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Met de opbrengst lever je een bijdrage aan jezelf, de organisatie en aan het grotere geheel.
Meer >

We wensen je een voorspoedig nieuw jaar.


Pagina delen
Jeanette Klompmaker

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Christel

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Wim Braaksma, NHLStenden Hogeschool

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Protion

Workshop Appreciative Inquiry

Channah

Training Impact Vergroten in Groepen

NN

Training Impact Vergroten in Groepen

Veerle

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 386 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.