Hoogste tijd voor de leider zelf

19 oktober 2021

Leiderschapsontwikkeling

De uitdagingen van deze tijd vragen een nieuw soort leiderschap: leiders die zichzelf kennen en als volwassen individuen zichzelf en hun omgeving tegemoet treden. Dat moeten ze wel, want hun medewerkers willen oprecht geïnspireerd worden. Leiders van vandaag hebben oog voor resultaten en relaties. Ze zíjn verantwoordelijk voor wat er gebeurt binnen de organisatie en vóelen zich verantwoordelijk voor wat er daarbuiten gebeurt.

Meer dan ooit zijn leiders, leiders van mensen, en niet alleen van processen. Je ziet dat volop om je heen. De sterke beweging naar autonomere teams en zelforganisatie is niet meer weg te denken. Maar ook het werken aan maatschappelijke relevantie is een deel van het leiderschap geworden. Wanneer medewerkers meer leiderschap gaan tonen, en dat doen ze, komen leiders in een steeds nauwere relatie met hun medewerkers. En als ze die relatie goed in willen vullen, komt de vraag hoe nauw de relatie van de leider met zichzelf is.

Het Eerste Huis heeft jarenlang ervaring met leiderschapsontwikkeling. Wij hebben zowel kort- als langlopende leiderschapstrajecten verzorgd in onder andere de zorg, de techniek, het onderwijs en in de zakelijke dienstverlening. Onze aanpak kenmerkt zich doordat we verder gaan dan veel andere programma’s. Wij bouwen aan het hele menszijn van de leider, niet alleen aan zijn vaardigheden. Vaardigheden zijn dingen die je doet en die je ook snel weer níet kunt doen. Maar een leider die zichzelf van binnenuit verandert, waarden onderzoekt, belemmeringen opruimt, emoties erkent, díe leider leert voor zichzelf te kunnen gaan staan, maakt echt contact en behaalt resultaten op een gezonde en duurzame manier.

Onze programma’s maken impact. Het verandert levens en loopbanen. Mensen komen tot groei, organisaties profiteren daarvan. Wil je weten wat voor jouw organisatie kunnen doen? Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord.

Of lees onze uitgebreide brochure over Source of Leadership

Pagina delen
Wim Braaksma, NHLStenden Hogeschool

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Protion

Workshop Appreciative Inquiry

Channah

Training Impact Vergroten in Groepen

NN

Training Impact Vergroten in Groepen

Veerle

Training Transformational Presence voor Leiders en Coaches

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9 uit 10 op basis van 385 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.