Leergang: Embodied Leadership

In jouw werk schep je ruimte voor vernieuwing. Beweging voorbij gewoontepatronen. Daarbij gebruik je niet alleen je hoofd, maar ook hart en buik: je talent voor verbinding en je gut-feeling. We zijn vooral getraind in denken, en het bewust inzetten van hart en buik is minder bekend terrein. Breng daar verandering in door het trainen van je fysieke intelligentie en vergroot je impact als leider van verandering in complexe tijden.

Embodied Leadership is een ervaringsgerichte leergang waarin je de intelligentie van het lichaam traint en daarmee je invloed versterkt. Tijdens de leergang onderzoek je de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid als kompas bij het begeleiden van groepen of individuen.

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze leergang doe je ervaringskennis op over verandering aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen. Je traint de verbinding met je eigen lichaam, bewustzijn van het sociale lichaam waarin je je beweegt en de context daaromheen. Deze leergang inspireert tot leiderschap als instrument voor wat er wil ontstaan.

De werkvormen zijn onder meer geïnspireerd op het werk van choreografe Arawana Hayashi, die met Otto Scharmer via Social Presencing Theater, Theory U vorm geeft.

Iets voor jou?

Deze ervaringsgerichte leergang is ontwikkeld voor mensen die meer willen verdiepen in de lichaamsgerichte ervaringen bij verandering. Onze deelnemers zijn leidinggevenden, trainers, coaches en adviseurs die de uitgangspunten van Theory U en andere moderne aanpakken van organisatieverandering aan den lijve willen ervaren en integreren. Het programma sluit goed aan op onze andere trainingen rondom Theory U, Transformational Presence en Reinventing Organizations. Zonder voorkennis kun je ook aan deze leergang deelnemen.

Tijdens deze leergang doe je ervaringskennis op over het veranderen van organisaties aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen. Je leert wat fysieke intelligentie is en hoe je dit kunt inzetten bij het begeleiden van mensen. Je traint de verbinding met je eigen lichaam, bewustzijn van het sociale lichaam waarin je je beweegt en de context daaromheen. Deze leergang inspireert tot leiderschap als instrument voor wat er wil ontstaan.

De werkvormen zijn onder meer geïnspireerd op het werk van choreografe Arawana Hayashi, die met Otto Scharmer Theory U vorm geeft. 

De volgende onderdelen komen in de leergang op een ervaringsgerichte manier aan bod:

  • Bewustzijn van je eigen lichaam, de sociale lichamen en de grotere context waarin je je beweegt.
  • Subtiel fysiek waarnemen.
  • Voor een groep staan vanuit authenticiteit en heelheid.
  • Inspiratie opdoen via je zintuigen.
  • Bewegen, luisteren en handelen voorbij gewoontepatronen.
  • Meer bereiken met minder stress.
  • De groep inzetten als een zelfsturend creatief veld.
  • De toekomst verkennen aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen.
  • Holding space: de ruimte bewaken waarin ieder zich vrij voelt zijn unieke bijdrage te leveren.

De leergang Embodied Leadership is een reeks van drie trainingsdagen op basis van innovatieve werkvormen. Tijdens de leergang doorloop je een U proces en doe je ervaringen op met heelheid, zelfsturing en luisteren naar de toekomst.

Dag 1: Embodied Presence heeft als thema de kracht van geheel en authentiek aanwezig zijn. Bewegen buiten je gewoontepatronen. Je oefent het vergroten van je impact door het loslaten van overbodige stress.

Dag 2: Embodied Listening gaat over luisteren zonder agenda. De kunst van niet-weten als sleutel tot creativiteit en duurzame innovatie. Je onderzoekt communicatie aan de hand van verschillende lichaamsgerichte werkvormen.

Dag 3: Embodied Action gaat over transitie. Ruimte scheppen voor duurzame verandering en zinvolle actie. Je leert via lichaamsgerichte oefeningen obstakels in beeld te brengen en op te lossen.

Tussentijdse verdieping
In de tijd tussen de trainingsdagen werk je met onderzoeksvragen en oefeningen die je inpast in je dagelijks leven en werkpraktijk. Je schrijft ervaringen en inzichten op en bespreekt die met een buddy uit de groep. Dit zorgt ervoor dat je je nieuwe inzichten maximaal integreert in je dagelijks werk.

Data training 2019

Voorjaar:

1 maart, 5 april en 10 mei 2019

Najaar:

4 oktober, 8 november en 13 december 2019

Locatie

Landgoed De Hoorneboeg
Hoorneboeg 5
1213 RE Hilversum

Investering

Investering: € 1.575,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch, verse koffie, thee, water en versnaperingen in de zaal. 

Staffelkorting bij 3 of meer personen

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Je trainers

Onze Embodied Leadership trainers hebben een ruime werkervaring in organisaties. Zowel als coach of trainer, maar ook als manager. Ze hebben zich toegelegd op ervaringsgericht leren door middel van het lichaam en beweging. Hun werk komt voort uit verschillende bronnen, maar bij Het Eerste Huis staat het werken vanuit Social Presencing Theatre en Theory U centraal. Alle trainers hebben tevens ervaring met systemisch werk (het doen van organisatieopstellingen) en kunnen goed de verschillen tussen opstellingen en embodied learning maken. Die laatste variant zien we als een diepere aanpak die ook een rijkere uitkomst geeft. Onze mensen geven diepgang in hun programma’s waarbij ze het altijd eenvoudig en plezierig houden. 
 
Onze mensen zijn opgeleid door Arawana Hayashi, een Japanse kunstenares en choreografe die samen met Otto Scharmer vorm geeft aan Theory U. Daarnaast hebben ze in diverse U-lbs gewerkt en werken ze volop met groepen rondom het inzetten van de intelligentie van lichaam en beweging in organisaties.
 
Datum: 
vrijdag 1 maart 2019 tot vrijdag 10 mei 2019
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 1 575,00
BTW 21%€ 330,75
Totaal€ 1 905,75
Locatie: 
De Hoorneboeg, Hilversum
Datum: 
vrijdag 4 oktober 2019 tot vrijdag 13 december 2019
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 1 575,00
BTW 21%€ 330,75
Totaal€ 1 905,75
Locatie: 
De Hoorneboeg, Hilversum

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!