Leergang: Embodied Leadership

Jij werkt aan vernieuwing en verandering. Je wilt patronen doorbreken en het maximale uit situaties halen. Daarbij wil je je hoofd gebruiken én het bewustzijn van je hele lijf. Omdat we in onze wereld vooral gevraagd worden te denken en te praten is het bewust inzetten van het lichaam minder bekend terrein geworden. Toch hebben we het allemaal in ons. Door delen van je bewustzijn niet in te zetten, mis je informatie en mogelijkheden. Breng daar verandering in door het trainen van je fysieke intelligentie. Vergroot je impact als leider in complexe tijden.
 
Embodied Leadership is een leergang waarin je de natuurlijke intelligentie van je lichaam opnieuw leert in te zetten. Dit geeft je meer informatie en bewustzijn. Daardoor ga je beter waarnemen en kun je bestaande patronen doorbreken en nieuwe oplossingen creëren. Tijdens de leergang onderzoek je de rol van lichaamsbewustzijn bij het ontwikkelen van jezelf of de groepen en individuen waar je mee werkt.
 

 

Wat kan je verwachten? 

Tijdens deze 3-daagse leergang doe je kennis op over verandering aan de hand van lichaamsgerichte werkvormen. Die kennis krijg je door volop ervaringen en toepassingen tijdens de trainingsdagen. Je traint de verbinding met je eigen lichaam, het bewustzijn van het sociale omgeving waarin je je beweegt en de context daaromheen. 
 
De herkomst van deze aanpak ligt in het werk van Theory U. Daar heet het Social Presencing Theatre. In onze leergang doorloop je het U-proces en ontwikkel je je eigen bewustzijn én je vaardigheden om zelf te werken met de tools en aanpakken. In de tijd tussen de trainingsdagen werk je met onderzoeksvragen en oefeningen die je inpast in je dagelijks leven en werkpraktijk. Je legt ervaringen vast en bouwt je eigen vaardigheden uit om je  nieuwe inzichten maximaal te belichamen in je dagelijks werk. De leergang kenmerkt zich door veel doen, veel ervaren en veel leren over jezelf. Daarnaast leer je die ontdekkingen in te zetten in je werk met of voor anderen.

Iets voor jou?

Deze ervaringsgerichte leergang is ontwikkeld voor mensen die hun bewustzijn willen vergroten. Je bewustzijnsontwikkeling gaat veel verder wanneer die ook aan je lichaam gekoppeld is. Je merkt dat de analytische logica van het denken grenzen heeft. Je voelt dat andere vormen van weten en werken extra ruimte kunnen geven aan je kracht en effectiviteit. Je wilt dat in jezelf ontdekken en je wilt leren hoe je anderen daarin mee kunt nemen; medewerkers, teams, organisaties of andere systemen. Onze deelnemers zijn leidinggevenden, trainers, coaches en adviseurs die hun werk goed doen en verstand hebben van hun vak. Ze voelen dat ze met hedendaagse aanpakken het verschil kunnen maken en de systemen waar je in of voor werken, een stap verder kunnen brengen. Het programma sluit goed aan op onze andere trainingen rondom Theory UTransformational Presence en Zelfsturing. Zonder voorkennis kun je echter ook uitstekend aan deze leergang deelnemen.
 
 
Tijdens deze leergang doe je ervaringskennis op over verandering in organisaties aan de hand van ‘embodied presence’. Je leert wat jouw fysieke intelligentie is en hoe je die kunt inzetten bij het begeleiden van mensen en organisaties. Je traint de verbinding met je eigen lichaam en je ontwikkelt je sociale bewustzijn. Je ontdekt dat je beweging en waarneming in het fysieke ook je beweging en waarneming in het mentale vergroot. De werkvormen zijn onder meer geïnspireerd op het werk van choreografe Arawana Hayashi, die met Otto Scharmer Social Presencing Theatre in Theory U vorm geeft. 
 
De volgende vragen worden in de leergang op een ervaringsgerichte manier onderzocht:
  • Hoe werkt een sterke lichaam-geest connectie en hoe maak ik deze?
  • Wat gebeurt er als de connectie verbroken wordt en hoe kan ik daarmee werken zodat er groei ontstaat?
  • Welke lichaamsgerichte werkvormen kunnen behulpzaam zijn  bij stagnatie en weerstand?
  • Wat is er in mijn lijf nodig om anderen te kunnen bewegen?
  • Hoe zet ik mijn lichaam in om een nieuwe beweging te brengen in gevestigde patronen?
  • Hoe werken “sociale lichamen” en wat kan ik daarmee? 
  • Welke lichaamsgerichte werkvormen bevorderen co-creatie?
De leergang Embodied Leadership is een reeks van drie trainingsdagen op basis van innovatieve werkvormen. Tijdens de leergang doorloop je meerdere keren het U proces en leer je hoe je jouw eigen leiderschap kracht bijzet door het méér te belichamen.
 
Dag 1: Embodied Presence; ik  
Op deze dag staat de kracht van de verbinding tussen lichaam en geest centraal. Je ervaart fysiek de verschillen tussen wel en niet verbonden zijn en begrijpt hierdoor de enorme impact op waarneming en handelen. 

Dag 2: Embodied Listening; ik en de ander
Leer je lichaamsbewustzijn te vergroten. Ontdek hoe je onbewuste overtuigingen gewoontepatronen veroorzaken en hoe deze verankerd liggen in het lichaam. Je ervaart hoe je patronen kan doorbreken en hoe je nieuwe mogelijkheden schept voor (co)-creatie. 

Dag 3: Embodied Action; ik en het geheel
Hier werk je met gewoontepatronen in de sociale context. Je maakt kennis met het begrip “social body” en krijgt werkvormen om ermee te werken vanuit co-creatie.

Tussentijdse verdieping
In de tijd tussen de trainingsdagen werk je aan je eigen onderzoeksvraag en doe je oefeningen die je inpast in je dagelijks leven en werkpraktijk. Je legt je leerervaringen vast en krijgt hierbij tussentijds tips en aanvullingen van de trainer voor verdere integratie in jouw dagelijkse werk.
 

Data Leergang & Locatie 

Voorjaar 2020
6 maart, 3 april & 8 mei 2020

Gasterij Stadzigt 
Meerkade 2a
1412 AB Naarden

Investering

Investering: € 1.575,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch, verse koffie, thee, water en versnaperingen in de zaal. 

Groepsinschrijving

Wil je met 3 of meer personen deelnemen aan deze training? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Trainer

Judy de Graaff werkt als trainer heel concreet met de onzichtbare lagen van informatie in de organisatie. Ze brengt deelnemers hierdoor bij hun eigen diepere wijsheid waardoor leren voor hen een nieuwe dimensie krijgt. Haar technische achtergrond en praktische aanpak combineert zij met een diepgaande kennis en ervaring van wezenlijke transformatie en verandering. Na haar loopbaan als Ingenieur Industrial Design Engineering en Continious Improvement Agent heeft zij zich gespecialiseerd in lichaamsgerichte transformatie. Ze is geaccrediteerd Body en Mind Language trainer, Synergoloog© en is opgeleid in Social Presencing Theatre bij Arawana Hayashi van het Presencing Institute.
 
 
Datum: 
vrijdag 6 maart 2020 tot vrijdag 8 mei 2020
Prijs: 
Prijs (excl. btw)€ 1 575,00
BTW 21%€ 330,75
Totaal€ 1 905,75
Locatie: 
Gasterij Stadzigt, Naarden

In dit programma

Organisatieontwikkeling:
Teamontwikkeling:
Persoonlijke groei:
Leiderschap:
Coaching:

Je vrienden en collega's vertellen? Deel het nu!