Lucy Herlaar

Trainer, coach, consultant

The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes."
- Marcel Proust

Dit is de leidraad in Lucy's werk. De oplossingen die we nodig hebben zijn er vaak al en zitten in onszelf. Het enige wat hiervoor nodig is dat we met "andere ogen" leren waarnemen. Terug naar de verwondering! Verwonderingen waarom dingen zijn zoals ze zijn en de nieuwsgierigheid naar wat zou kúnnen zijn.

Deze verwondering speelt ook een hoofdrol in haar coaching en training. Een intuïtief proces, waartoe zij ook deelnemers uitnodigt. Dit brengt opnieuw de verbinding tot stand tussen weten en voelen, die vaak verloren is gegaan in de stress en eisen van deze tijd.

Lucy is opgegroeid in een omgeving waarin doorleren niet op de agenda stond. Ze belandde op jonge leeftijd als trainee bij een grote multinational: leren door ervaren! Met de voeten in de dagelijkse werkelijkheid staan, observeren en met die verwondering. Tijdens die reis vaststellen wat zij moest leren, en daarvoor gaan, leidde haar ontwikkeling.

Na 25 jaar als Executive Assistant te hebben gewerkt, was het tijd voor een carrièreswitch. Het proces begon van opleidingen volgen, lezen en persoonlijke ontwikkeling om datgene te bereiken wat ze nu is. Lucy geeft trainingen in leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling, en begeleidt transformatieprocessen.

"Ik merk dat ik vanuit een andere hoek naar leiderschap en organisaties kijk dan de meeste managers en leiders. Het pad dat ik bewandeld heb, heeft mij gevormd. Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, Art of Hosting, ontwikkelen naar "Teal" organisaties, of niet, zijn onderwerpen die mij na aan het hart liggen."

Wat haar raakt bij Het Eerste Huis? Het enthousiasme en ambitie om iets moois neer te zetten, het willen nadenken over nieuwe vormen van organisatie en leiderschap, maar bovenal de warme ontvangst.