Jos Rovers

Jos Rovers (1966) is de oprichter van Het Eerste Huis. Daarvoor heeft hij twintig jaar in het bankwezen gewerkt nadat hij Bedrijfskunde en Verandermanagement had afgerond. Hij heeft altijd aan de veranderkant van de organisatie gewerkt. Vraagstukken rondom leiderschap, organisatieontwikkeling en persoonlijke groei trekken hem aan als een magneet.

Je vindt Jos bijna altijd op de fiets. Wielrenfiets, stadsfiets, mountainbike. Zit Jos niet op de fiets? Dan speelt hij piano, brengt hij tijd door met zijn twee prachtkinderen of is hij bezig met Tao, Chi Kung en Westerse Alchemie. Op álle overige momenten vind je Jos in, bij en om Het Eerste Huis.

Wat hem raakt bij Het Eerste Huis? "Dat we hoofd en hart samenbrengen en daar handen en voeten aan geven. Het is de beste mix die er te vinden is tussen zingeving en reflectie in je werk en zorgen dat het werk wel gewoon gedaan wordt."

Jos Rovers
Jos Rovers

Eigenaar, Consultant, Trainer

T. (085) 301 87 41

Meer achtergrond

Jos heeft een stevige achtergrond in bedrijfskunde en verandermanagement. Zijn loopbaan startte met twee decennia waarin hij diverse leidinggevende en directiefuncties bekleedde binnen de financiële dienstverlening. In 2010 zette hij een opmerkelijke wending daarin door de oprichting van Het Eerste Huis, een adviesbureau dat snel groeide en een solide reputatie opbouwde.

Zijn drijfveer is geworteld in de wens om individuen én organisaties effectiever en zinvoller te laten functioneren. Onder het vaandel van Het Eerste Huis richt hij zich op eigentijdse benaderingen van organisatieontwikkeling, met nadruk op persoonlijke betrokkenheid, zingeving, duurzaamheid en de relatie tussen organisaties en de bredere samenleving.

Jos Rovers fungeert als een bekwame gids voor tal van organisaties, waarbij hij hen begeleidt bij team- en organisatieontwikkeling en diepgaande persoonlijke leiderschapsprogramma's verzorgt.

Zijn expertise strekt zich uit tot emergente veranderaanpakken, systemisch werk, mindfulness, energetisch bodywork en Taoïsme, en hij integreert deze uiteenlopende elementen in zijn professionele praktijk. Zijn eigen vorming haalde op vele manieren. Hij volgde coachopleidingen in de VS en in Nederland, werkte met onder andere Otto Scharmer, Peter Senge, Robert Kegan en Frederic Laloux. Samen met Alan Seale ontwikkelde hij Transformational Presence in Nederland.

Hij studeert al meer dan 10 jaar oosters Taoïsme en westerse Alchemie. Dat bracht hem van Dirk Oellibrandt in België tot aan Meester Chang Ju Ming in China. Via opleidingen in bodywork, tuinamassage, chi kung en bij Wim Hof deed hij veel ervaring op met lichaamsgericht werk.

Naast zijn adviserende en begeleidende rol is Jos ook betrokken bij het academische onderwijs. Hij vervult de functie van docent Leiderschap en Verandering aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bovendien doceerde hij Leiderschap en Organisatie aan Fontys Hogeschool en Codarts in het kader van de Masterstudie Choreography.

Jos Rovers vertegenwoordigt een inspirerende mix van ervaring, kennis en toewijding, met als doel het bevorderen van positieve veranderingen in organisaties en het ontsluiten van het volledige potentieel van individuen binnen die context. Zijn multidisciplinaire benadering weerspiegelt een diepgaand begrip van hedendaagse zakelijke uitdagingen en de behoefte aan evenwicht tussen menselijk welzijn en zakelijk succes.

Mijn trainingen

Marcel Hol / Provincie Noord-Brabant

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Annette van der Kaaij

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

GelukVerdubbelaar

Potential Pathway

Earnie Oudejans

Training Transformationeel Leiderschap en Systemisch Coachen

Bely Voskamp

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Zilveren Kruis

Training Organisatieontwikkeling met Theory U

Het Eerste Huis wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,3 uit 10 op basis van 466 beoordelingen.
Kom met ons
in contact
Hoe kunnen wij jou helpen in je persoonlijke- of organisatieontwikkeling?
We geven je graag vrijblijvend advies.